Styrketrening er en av de viktigste treningsformene for eldre. For å opprettholde kroppens funksjoner så lenge som mulig, er det avgjørende å ha et sterkt skjelett. Vi i Imperia Gym gir deg informasjonen du trenger om styrketrening for eldre.  

Styrketrening – en svært viktig treningsform for eldre

Styrketrening er en svært viktig treningsform for eldre. Muskelstyrken synker i takt med alderen. Allerede fra 30-årsalderen avtar muskelstyrken i økende grad, og avtakelsen øker betraktelig etter fylte 70 år. Fra 50- til 70-årsalderen synker muskelstyrken med hele 30 prosent. Etter fylte 70 år avtar muskelstyrken med 30 prosent for hvert tiende år. Dermed er det desto viktigere å vedlikeholde muskelstyrken jo eldre man blir.

Hos eldre vil styrketrening gi en kraftig økning i muskelstyrken. Med regelmessig styrketrening kan muskelstyrken øke fra 25 til 100 prosent, avhengig av utgangspunktet ditt. Økningen kommer av at styrketrening reduserer det aldersbestemte tapet av muskelmasse. For å sikre så høy økning i muskelstyrken som mulig, bør du helst trene styrke to ganger i uken. Likevel trenger du ikke bruke timevis på styrketrening, ettersom det holder med noen minutter per gang.

image

Styrketrening gir deg økt livskvalitet  

En annen årsak til at styrketrening er svært viktig for eldre, er at styrketrening beskytter deg mot sykdommer. Med alderen er vi ikke bare utsatt for tap av muskelstyrke, vi er også mer utsatt for sykdom. Økt muskelstyrke styrker beinmassen, noe som gir deg høyere beintetthet. Høy beintetthet minsker risikoen for beinskjørhet. Derfor kan styrketrening beskytte deg mot lårhalsbrudd hvis du faller på isen i vinter. Styrketrening med økt intensitet reduserer også risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Mindre sykdom gir økt livskvalitet. Derfor trenger du styrketrening hvis du ønsker å leve så godt som mulig. Det er aldri for sent å starte med styrketrening og uavhengig av alder, vil regelmessig styrketrening være bra for helsen din. Sliter du for eksempel med balansen, er Imperia Gym treningssenteret for deg. Vi har apparater skreddersydd for problemer med balanse og bevegelighet og vi vil selvfølgelig hjelpe deg til å finne de apparatene som passer best for dine behov. Dette sikrer at du kan trene trygt og målrettet, uansett hvilke utfordringer du måtte stå overfor. 

Hvis du aldri har trent styrke før, er det gjerne lurt å få hjelp av en personlig trener. Med personlig trener kan du være sikker på at du utfører styrketrening på trygt vis. Hos oss arbeider erfarne personlige trenere, som gjennom en årrekke har veiledet fornøyde kunder. Vi er spesielt stolte av de eldre medlemmene våre, som trives like godt på senteret vårt som de yngste. Vårt mål er å sørge for at alle føler seg velkomne og ivaretatt, uansett alder eller fysisk form.

FAQ

Er styrketrening trygt for eldre?

Det er helt trygt for eldre å drive med styrketrening. Har du aldri drevet med styrketrening før, kan det være lurt å starte treningen med en personlig trener. Hos Imperia Gym arbeider erfarne trenere som har lang erfaring med styrketrening for eldre.

Er det viktig å trene styrke?

Styrketrening er en svært viktig treningsform. Ettersom muskelmassen avtar i takt med alderen, er det spesielt viktig for eldre å drive med styrketrening.

Hvor mye bør eldre trene?

Hvor mye du bør trene kan variere veldig fra person til person. I likhet med alle typer trening, er det viktig at du trener styrke regelmessig. Ideelt sett bør du trene styrke to ganger i uken, men du vil fortsatt få fremgang hvis du trener mindre enn dette.

Del gjerne