Kom i gang med trening – tips for nybegynnere

Mange har et ønske om å trene regelmessig, og det er det mange ulike grunner til. Kanskje du ønsker å bli sterkere i kroppen, bli sunnere og få mer energi i hverdagen, eller kanskje trener du for å nå et helt spesifikt mål. Uansett hva du ønsker å få ut av treningen, kan det være vanskelig å komme i gang som nybegynner. Derfor har vi hos Imperia Gym samlet sammen 5 gode tips til deg som vil begynne med styrketrening her.

Styrketrening for nybegynnere – 5 tips til deg

1. Alle starter som nybegynnere

Når man først begynner å trene på et treningsstudio, vet de fleste veldig lite om hvordan de faktisk skal trene. Dette kan sette en demper på treningslysten, spesielt om man er omgitt av mange andre som har en klar plan for hva de driver med. Her er det viktig å huske på at alle andre også har vært nybegynnere, og det er ikke noe i veien for å be om råd fra andre. Faktisk opplever vi ofte på Imperia Gym at medlemmene våre hjelper hverandre med gode råd og støtte. Derfor vil du fort føle deg velkommen når du kommer hit til oss.

2. Sett deg realistiske mål

Det er en god idé å sette seg mål for treningen, og det hjelper som regel stort på motivasjonen. Kanskje du har et mål om å løfte 100 kg i knebøy, eller kanskje du vil utføre markløft med riktig teknikk. Start gjerne med mindre, realistiske delmål, slik at det endelige målet ikke føles alt for fjernt når du går i gang. På den måten unngår du å miste motivasjon underveis på grunn av manglende resultater.

3. Tren med en venn eller en trener

Noen trener best på egenhånd, men for mange kan det være mer motiverende å trene sammen med andre. Det trenger ikke være trening i en gruppe, du kan også dra på treningssenteret sammen med en venn. Da er det ofte enklere å komme seg over dørstokken, og det føles gjerne tryggere å være sammen med noen du kjenner når du skal gå i gang med treningen på et nytt helsestudio.

Hos Imperia Gym har vi i tillegg flere utdannede trenere som ønsker deg velkommen og viser deg rundt på senteret når du kommer første gang. De hjelper deg gjerne med å sette opp et treningsprogram som passer for deg og dine mål. Her kan du lese mer om personlig trening.

Kom i gang med trening – tips for nybegynnere

4. Start i et rolig tempo

Mange nybegynnere begår den feilen når de starter at de trener for ofte. Dette øker både risikoen for skader og kan gjøre at du mister motivasjonen etter kort tid. I stedet kan du med fordel starte rolig med styrketrening, for eksempel to ganger i uka. Du kan alltids øke treningsmengden etter noen uker når kroppen har blitt sterkere, og når du har fått inn en god rutine som fungerer for deg.

5. Velg en treningstype du trives med

Det er mye enklere å fortsette treningen dersom du faktisk liker det du gjør. Det finnes mange ulike typer styrketrening, og derfor kan du prøve ut litt forskjellig for å finne det du trives best med. Prøv for eksempel både trening på lag og alene, øvelser i treningsapparater, med fri vekt osv. Da er det større sannsynlighet for at du finner en type styrketrening du blir glad i, og som motiverer deg på både kort og lang sikt.

Styrketrening er for alle, og den kan enkelt tilpasses individuelt uansett dine ønsker og mål. Det er en treningsform som alle kan få glede av, og som har en lang rekke fordeler for kroppen og helsen din. Hos Imperia Gym ønsker vi alle velkommen, uavhengig alder og treningserfaring, og vi imøtekommer enhver form for trening – både på grunn av vårt store utvalg av apparater og vår samlede kunnskap.

FAQ

Hvem kan trene styrke?

Styrketrening er for alle – både menn og kvinner, unge og gamle. Det er aldri for sent å begynne, men du bør alltid tilpasse treningen til ditt erfaringsnivå og din treningstilstand.

Hvem trener hos Imperia Gym?

Imperia Gym helsestudio er for alle, uansett om du er eliteutøver eller nybegynner. Vi tilbyr trening til alle aldersgrupper, og du velger selv om du vil trene på egenhånd eller sammen med andre.

Kan jeg få hjelp til trening hos Imperia Gym?

Hos Imperia Gym tilbyr vi coaching eller personlig trening til medlemmer som ønsker det. I tillegg får alle nye medlemmer både gratis introduksjonstime og et skreddersydd treningsprogram.

Del gjerne